sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kämmekkäät reumalangasta ja Fabelista ohje


Reumalangasta kämmekkäät ja lisäsin hieman Fabelin printtiä piristämään muuten harmaata neulosta. Tein varren kahdella langalla, jotta saan siitä hieman paksumman ja vanhemman ihmisen, jolla on paha reuma on helppo saada niistä pihtiotteella ote sekä pukiessa että riisuessa.

Eli luodaan Fabelilla ja reumalangalla 55 silmukkaa ja tehdään muutama kuvio valepalmikkoa.

käyttämääni valepalmikkoon löydät ohjeen täältä

Jätä tämän jälkeen Fabel pois ja jatka pelkästään reumalangalla. Neuloin 10 krs sileää. jonka jälkeen aloitin intialaisen peukalokiilan. 

Ensimmäisen ja toisen puikon silmukkajako vasemmassa kädessä seuraavasti: 9 ja 18 silmukkaa, 18 silmukkaa jäävät toisen puikon loppuun. Tämän jälkeen lisätään joka kierroksella 9 silmukan jälkeen yksi silmukka, kunnes ensimmäisellä puikolla on 27 silmukkaa (kämmenselän puolella kaikkiaan 28 silmukkaa).

Oikea kämmekäs tehdään vasemman peilikuvaksi.

Kun kaikki tarvittavat silmukat on luotu, neulo vielä 5 krs kaikilla silmukoilla, tämän jälkeen poimi 18 silmukkaa peukaloa varten ja jatka suljettuna 55 silmukalla.


Neulo 15 krs sileää, jonka jälkeen pelkällä reumalangalla pari kertaa palmikkoneule, vaihda langa Fabeliin ja neulo vielä yhden kerran palmikkokuvio.

Peukaloa varten ota käyttöön 18 s ja luo lisäksi 2 s, yhteensä 20 s.
Neulo 20 krs sileää reumalangalla, vaihda Fabeliin ja valepalmikkoa yksi kuvio.

Lisäsin vielä kukat näihin piristykseksi, ohjeen kukkaan löydät täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti