tiistai 17. helmikuuta 2015

Lapaset pyörätuolia käyttävälle


Sain tilauksen erikoislapasista pyörätuolissa olevalle. Kädet palelee ja kuitenkin pitäisi olla kosketustuntuma. Lisäksi haluttiin käytettävän reumalankaa.

Jälleen suunnittelemaan, miten tämä toteutetaan. 

Ensinnäkin yhdistin reumalangan ja Dropsin Fabelin, sain näin lapasista hieman paksummat reumalangan ominaisuudet säilyttäen.

Nämä on tehty miehelle, joten hain peruslapasen ohjeen.

Peukalokiilan lisäysten jälkeen neuloin 3 krs oikeaa ja tämän jälkeen 3 krs 2 o, 2 n kämmenpuolen keskimmäisillä 18 silmukalla.
Sitten päättelin nämä 18 silmukkaa ja neuloin tasona 20 krs niin, että neljällä ensimmäisellä silmukalla aina oikeaa molemmin puolin.
Kun 20 krs on tasona neulottu, lisäsin jälleen 18 s työhön pääteltyjen tilalle.
Neuloin 4 krs 2 o, 2 n näillä 18 silmukalla, muuten oikeaa.
Tämän jälkeen lapasohjeen mukaisesti päättely.

Peukaloon 20 silmukkaa ja neulotaan oikeaa 10 krs. Yksi krs 2 o, 2 n ja päättely.


Nämä lämmittävät mukavasti ja tarvittava tartuntapinta on niissä kuitenkin, lisäksi sormet on nopeasti saatavissa pois lapasesta tarvittaessa.

Koristekuvion olen tehnyt jälkikäteen silmukoita jäljitellen.Askartelija.fi - tule inspiroitumaan!

4 kommenttia:

 1. Oi, tosi hieno toteutus! Saaja on varmasti tyytyväinen:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tulen varmasti kuulemaan mitä saaja näistä on mieltä ja voin täällä kertoa sitten teille myös :) Itseäni lähinnä kiinnostaa, miten käytössä toimivat.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen idea =) olen itse myös pähkäillyt tuota asiaa pojalleni kun tumput olisivat lämpöisemmät kuin sellaiset sormikas malliset rukkaset mutta lapasissa tosiaan se huono pito kyky kelattaessa.. oon miettinyt myös sitä jarruaineen laittamista kämmen osaan, mutta tiedä onko kuinka kestävää käytössä...

  VastaaPoista
 4. Tämä idea syntyi tilaajan toiveista ;) tuohon voisi vielä kehitellä läpän kämmenpuolelle nappikiinnityksellä kärkeen, niin saisi kunnon lapasen tarvittaessa. Jarruaineesta ei itselläni ole kokemusta. Nämä menivät sähköistä pyörätuolia käyttävälle, jossa tuntuma pitää olla ohjausnuppiin, mutta uskon että toimivat hyvin myös tavallisessa pyörätuolissa. Toki metalli tuntuu kylmältä kämmeneen.

  VastaaPoista