tiistai 10. helmikuuta 2015

Wheat ear sukat ohje


Magic loopilla tehdyt sukat Austermann Stepistä 2.5 mm 100 cm pyöröillä varpaista aloittaen.

Austermann Step on yksi suosikki lankani sen helpon työstävyyden vuoksi. Lanka on käsitelty aloella ja jojoba öljyllä, mikä tekee siitä ihanan pehmoisen. Lisäksi lanka on ohuehkoa, joten halutessaan voi näistä tehdyt villasukat sujauttaa pieneenkin kenkään jalkoja lämmittämään.


Varressa käytin Wheat ear neuletta ja kun sukka on aloitettu varpaista, näyttäisi varsi olevan täynnä pieniä sydämiä. Siitä tuli mielestäni oikein kivan näköinen. Neuleen kulku on hieman hankala selittää, mutta laitan linkin oivaan videoon, mistä sen itsekin opin.

 Video neuvoo tekemään neuleen tasona, joten korvasin nurjat puolet neuloen oikeaa. Neule on viidellä jaollinen.

Ensin neulotaan 4 krs 3 o, 2 n. Tämän jälkeen seuraavasti haluttuun varren pituuteen asti.

Ensimmäinen kerros, älä neulo yhtään silmukkaa vaan laske neljäs silmukka alaspäin oikeiden silmukoiden keskirivistä ja koukkaa lanka siitä läpi puikolle. Näin syntyy ensimmäinen lenkki ja se kannattaa jättää löysähköksi. Neulo 3 o ja koukkaa uusi lenkki samasta kohdasta, mistä ensimmäisenkin lenkin koukkasit, 2 n. Toista näin koko kerros.

Toisella kerroksella nostetaan ensimmäinen silmukka (koukattu), neulotaan 3 o, nostetaan jälleen silmukka (koukattu) ja 2 n. Toista näin koko kerros.

Kolmannella kerroksella vaihda koukatun silmukan ja ensimmäisen oikean silmukan paikkaa niin, että oikea silmukka tulee takakautta ensin puikolle ja koukattu silmukka sen jälkeen. Tämän jälkeen neulo ne oikein yhteen, 1 o ja seuraava oikea sekä koukattu silmukka yhteen, 2 n.

 Neljäs kerros kokonaan oikein.

Ja näitä neljää kerrosta toistetaan.Iloisia neulehetkiä ja kysy ihmeessä jos ohjeesta jotain kysyttävää on
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti