torstai 13. elokuuta 2015

Valmistuneita Kyjytöitä kesäloman ajalta

Nyt tulee pieni kooste, mitä kaikkea ehdin tekemään kesälomalla.
Kun on lomalla, on lomalla myös tämän blogin kirjoittamisen suhteen :)

Arki on nyt kuitenkin koittanut ja on aika päivittää.

Kyjyä 2/20 aloitin neulomaan matkalla Suomeen Varsovassa hyvin nukutun muutaman tunnin yöunien jälkeen (matkavauhtimme oli melko huimaava, ensimmäisenä päivänä 1200 km ja toisena 1000 km ja ajoimme via Baltica). Sukat valmistuivat kuitenkin vasta Suomen puolella, sillä neuloin myös toista projektia matkan aikana. Nämä on neulottu aidosta pässinpökkimästä, varressa rivinousua ja painoa sukille tuli 170 g.


Kyjy 3/20, lomalla on ihanasti aikaa, joten sitten urakoinkin näitä kyjytöitä ihan urakalla, seuraavaksi valmistui miesten perussukat, niin ikään aidosta pässinpökkimästä. Tässä kokeilin joustimeen kuviota, mikä mielestäni tuo ihanasti eloa sukkaan. Neulotaan normaalisti 2 o, 2 n joustinta ja joka viides kerros neulotaan kokonaan nurin. Yksinkertainen, mutta jälki on kaunis. Painoa näille tuli 108 g.


Kyjy 4/20, jokin uusi malli kiehtoi ja valitsin Maariat, joita en ollut aikaisemmin tehnyt. Malli olikin oikein miellyttävä ja nopea tehdä. Ohje löytyy täältä. Sininen väri on jostain syystä itselleni erittäin vastenmielinen, mutta kun se sattui olemaan sukkien saajan lempivärin, tein nämä sitten sinisellä. Tajusin, etten ollut "pikku varastostani" ottanut yhtään sinistä lankakerää mukaan, joten ei kun kauppaan sitä hakemaan. Onneksi oltiin Suomessa :) Sukat on tehty tutulla Novitan seiskaveikalla ja painoa niille tuli 98 g.


Kyjy 5/20 olikin pienempi työ, pienelle pojalle pienet sukat. Enkä taaskaan halunnut tehdä perussukkaa, joten valitsin malliksi valkoisten sukkien ohjeen mukaisen varren. Ohje löytyy täältä.
Lankana käytin Novitan vanhaa Nalle lankaa ja nämä valmistuivat aika nopeasti. Hiukan koin jännityksen hetkiä punnittaessa sukkia, mutta olivat juuri ja juuri yli vaaditun 50 g:n, eli painoa näille tuli 51 g. Huh huh :)


Kyjy 6/20 oli myös nopea työ, vuorostaan tytölle prinsessasukat. Nyt käytin varteen valepalmikkoa ja virkkasin reunuksen sukan valmistuttua, viisi pylvästä yhteen silmukkaan ja piilosilmukalla kiinni.
Varresta tuli mielestäni oikein sievä. Lankana Novitan Nalle ja painoa sukille tuli 52 g.


Kyjy 7/20 oli Nibbler svetari ranskanbuldokille. Tämä olikin hieman haastavampi, koiran muhkean olemuksen vuoksi. Olen ennenkin tehnyt koirille neuleita, mutta nyt onneksi olin kylässä ystäväni luona, jolloin pääsi aina sovittamaan neuletta saajalleen. Ohjeen kanssa jouduin myös miettimään muutamaan kertaan, että miten ihmeessä se tehdään mutta tekemällä aukeni onneksi. Tein svetarin Novitan ohjeen mukaan muokaten, mm. hihoihin lisättiin enemmän silmukoita ja kauluksesta tein lyhyemmän. Ohje löytyy Novitan sivuilta.
Neuleeseen haluttiin kirjailtavan myös Nibblerin pää ja minähän tein työtä käskettyä silmukoita jäljitellen. Asusta tuli mielestäni aivan mainio :)


Kyjy 10/20 Alpacasukat naiselle ja uusi tuttavuus Teetee Tundra alpakkasukkalanka, johon ihastuin ensikosketuksella! Langan koostumus on 70 % alpakkaa ja 30 % polyamidia, eikä sitä turhaan kehuta yleellisen pehmeäksi ja lämpimäksi. Näihin sukkiin meni vajaa kaksi kerää lankaa ja sukkien koko on 36. Myyjän mukaan kaksi kerää riittää kokoon 38-39. Kestävyys pääsee testiin heti kun saan sukat saajalleen ja kestävyydestä lisää tietoa luvassa myöhemmin. Tämä lanka soveltuu villa-allergikoille. Tällä kertaa halusin helpohkon mallin ja löysin Twist or not sukat, ohje löytyy täältä. 
Näiden sukkien paino oli 84 g.


Lopuksi vielä lomatunnelmiin, muutama kuva millaisissa maisemissa neuloa tikuttelin ja suurin osa neulomuksista on tehty autossa kun noita kilometrejä loman aikana kertyi 6400 km.Mutta sainpa nauttia neulomisesta myös näin ihanassa paikassa :)
1 kommentti:

  1. Blogissani olisi sinulle haaste: http://openlangat.blogspot.fi/2015/08/blogisi-tarina-haaste.html

    VastaaPoista