perjantai 3. lokakuuta 2014

Reumalanka esittely

Lupasin kertoa tarinan reumalangasta.

Tilasin sitä ensimmäisen kerran eräästä Facebook ryhmästä yksityiseltä myyjältä. En nyt voi sanoa että olisin lankaan ensisilmäyksellä rakastunut. Se on niin ohutta, että työstäminen yksinkertaisella langalla nostatti pintaan lähinnä litanian ärräpäitä, ainakin työn alussa kunnes lankaan tottui.

Sitten keksin yhdistää langan Fabelin kanssa ja näin sain neulottua nopeahkosti ihanan paksuja ja kuohkeita sukkia reumalangan ominaisuudet säilyttäen.

Seuraava kuvaus langasta Neulenettikahvila Pirjoliisan sivuilta:

http://www.neulenettikahvila.fi/tuotteet.html?id=12/83
Schachenmayer Fine Wolle = Rheuma Thermal Wolle 
Reumalanka on saavuttanut suuren suosion reumattomienkin ihmisten keskuudessa, eikä ihme, koska lanka on aivan ihanan pehmeä ja hivelee ihoa kosketuksessa.
Lanka on 100% villaa, johon on kehruuvaiheessa puhallettu ilmaa ja saatu sitten untuvanpehmeyden tuntu lankaan.
Lanka on ohut ja siten siis myös riittoisa. 50 gramman kerässä on jopa 310 metriä lankaa.
Puikkosuositus on 2- 2,5. Tiheys 10 sentillä 36 silmukkaa ja 46 kerrosta.

Lanka todella tuntuu ihanalta ihoa vasten ja olen kuullut että se auttaisi oikeasti reumaoireisiin.
Itselläni oli  kyseistä lankaa valkoisena, harmaana ja beigenä. Halusin kuitenkin mustaa ja löysinkin sitä eräästä saksalaisfirmasta, jota en kyllä voi suositella, ennen kuin teen heiltä toisen tilauksen. Sillä kaikki mikä vain pystyi menemään pieleen tämän reumalanka tilauksen kanssa, meni pieleen. Joten en paljasta tässä edes sen firman nimeä.

Tuosta Neulenettikahvilasta itselläni ei ole kokemusta ja nyt tarkemmin katsottuani heidän toimitusehtojaan, huomaan ilokseni, että toimittavat myös ulkomaille. Lisäänkin heidät suosikkeihini.

Hyvin useissa suomalaisissa nettikaupoista lukee toimitusehdoissa tylysti, toimitamme vain Suomeen.

Tässä on tulossa kynsikkäät yksinkertaisesta reumalangasta Dropsin ohjeella, hieman mieleisekseni muunnettuna. Samalla haluan kehua Ullakkopuodin Puikottimia, niillä pysyy puikot tallessa sekä keskeneräisen työn silmukat. Täytyykin tilata niitä lisää.Nämä sukat on tehty yhdistämällä reumalanka ja Fabel.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista! Kuvittelisin angoran tai vaikka alpakanlangalla olevan hyvät vaikutukset. Itse kehrään perinteisesti rukilla enkä oikein ymmärrä tuota miten kehräys vaiheessa puhalletaan ilmaa sekaan. Angora on muutenkin niin pehmeää :) kotimaista ja saksilla leikattua villaa, omassa navetassa asuu kyseinen kani

    VastaaPoista