torstai 9. lokakuuta 2014

Pitkät kämmekkäät valepalmikolla ohje


Lämmintä tuleviin viileisiin keleihin.
Kämmekkäät ovat aina kätevät kun haluaa lämmikettä ranteille, päätin tehdä niistä hieman pidemmät, kyynärtaipeeseen asti jolloin lämmittävät vaikka takissa olisi lyhyemmät hihat tai voi näitä pitää villapaidan  kanssa lisälämmikkeenä.

Ovat kivan näköiset näin kurtussakin.Lanka, Nalle ja langan menekki 100 g 
Puikot, 3 mm tai käsialan mukaan 

Koko, naiselle. Sopii useamman käden kokoon sillä neule joustaa.

Oikea kämmekkäs 

Luo 60 s. Jaa silmukat sukkaparille niin, että ensimmäisellä ja kolmannella puukolla on 12 s ja toisella ja neljännellä 18 s.
Neulo 3 krs 3 o, 3 n.

Aloita valepalmikko:

1. krs: *nosta yksi s neulomatta, neulo kaksi s oikein ja vedä nostettu silmukka neulottujen yli, 3 n*. Toista *-* kerros loppuun.

2. krs: *1 o, langankierto, 1 o, 3 n*. Toista *-* kerros loppuun.

3. - 5. krs: *3 o, 3 n*. Toista *-* kerros loppuun.

Toista kerroksia 1. - 5. kuusi kertaa (palmikkokuvio 6 kertaa).

Kavenna seuraavalla kerroksella joka toisen nurjan osuuden kohdalla 1 s neuloen kaksi nurjaa silmukkaa nurin yhteen -> 54 s.
Ensimmäisellä ja kolmannella puikolla on nyt 11 s ja toisella ja neljännellä puikolla 16 s.

Jatka palmikkokuviota 10 kertaa.

kavenna toiset puolet nurjan osuudelta. Nyt nurjia silmukoita on tasaisesti 2 oikeiden välissä ja silmukat jakaantuvat puikoille seuraavasti: ensimmäisellä ja kolmannella puikolla 10 s ja toisella ja neljännellä puikolla 15 s.

Kaikkiaan silmukoita työssä nyt 50.

Jatka palmikkokuviota 10 kertaa. 

Peukalokiila: neulo palmikkoneuletta, kunnes neljännellä puikolla on 11 s jäljellä. Nosta silmukoiden välinen lanka kiertäen puikolle ja neulo nurin. Neulo 3 s mallineuleen mukaisesti oikein  (jos olet rivillä 1., ylivetokavennus kuten mallikuviossakin). Nosta taas silmukoiden välinen lanka kiertäen puikolle ja neulo nurin.
Lisäykset tulevat siis nurjien silmukoiden väliin. Neulo puikon loput silmukat mallikuvion  mukaan.

Neulo 2 välikerrosta ja tee taas peukalokiilan lisäykset, tällä kertaa niin, että lisäysten väliin jää 5 silmukkaa.

Toista välikerroksia ja lisäyksiä, kunnes kiilassa on lisätyt silmukat mukaan luettuna 15 s. Jätä peukalokiilan silmukat apulangalle odottamaan. Luo seuraavalla kerroksella kiilan silmukoiden tilalle 3 s.

Itse käytän langan asemesta lyhyttä pyöröpuikkoa.Jatka kämmenen neulomista mallikaavion  mukaisesti, kolmannella kerroksella kavenna kolmen nurjan silmukat kahteen neuloen kaksi nurjaa nurin yhteen. Jatka kunnes rystyset peittyvät, mallissa on neulottu mallikuvio kuusi kertaa.

Lopeta viimeinen mallikerta neljänteen riviin ja päättelemään silmukat joustinta mukaillen.

Peukalo: poimi apulangalle 15 s ja luo lisäksi 3 s kämmenen puolelta. Jatka peukalon päälle yksi palmikkokuvio ja neulo muilla silmukoilla nurjaa. Neulo 4 krs ja kavenna 4 s:n päästä palmikkokuvion molemmin puolin yksi silmukka neuloen nurin yhteen. Neulo 4 krs ja kavenna vielä uudelleen samalla tavalla. Kun olet neulonut palmikkokuvion 3 kertaa, päättele loput silmukat.Vasen kämmekkäs

Neulo vasen kämmekkäs oikean peilikuvaksi. Aloituksessa jaa silmukat seuraavasti: ensimmäisellä ja kolmannella puikolla 18 s ja toisella ja neljännellä puikolla 12 s. Peukalokiila tehdään 1. puikon loppuun.

Kaaviot

Alimmalla aloitetaan 

1 kommentti:

  1. Ensimmäisen kavennuksen jälkeen silmukoita jäi 11+16+11+17...kavensin ohjeen mukaan joka toisella nurjalla osuudella. Toiselle 18 s puikolle osui 1 kavennus ja toiselle 2.

    VastaaPoista