lauantai 11. lokakuuta 2014

Kynsikkäät reumalangasta, linkit ohjeisiin


Siinä ne nyt ovat kauniina ja niin ihanan lämpimät vaikka ovatkin ohutta ohuemmat. On tuo reumalanka vaan ihmeellistä!

Itse langasta jo kerroin aikaisemmassa  postauksessani, joten en aio toistaa itseäni tämän suhteen.

Nämä on tehty mukaillen seuraavaa Dropsin ohjetta.


Ohje on niin hyvä ja selkeä, etten sen vuoksi kirjoita sitä tähän erikseen. Ainoa ero Dropsin ohjeella ja tekemilläni kynsikkäillä on, että olen jättänyt ne kynsikkäiksi, ainaoikeinneuleen asemesta olen neulonut sileää ja lisännyt helmet jälkikäteen (virhe, josta kerron jäljempänä). Silmukkamäärätkin ovat samat kuin ohjeessa, puikkoina 2,5 mm.

Tähän kohtaan pieni HUOMIO, kynsikkäistä tulee hyvät pieniin aikuisten käsiin. Tulen kirjoittamaan vielä ohjeen hieman isommalle naisten käsikoolle myös.

Ei tullut alkutaipaleella otettua kuvaa, mutta tuo aaltokuvio on helppo tehdä. Sekin on hyvin selitetty tuossa Dropsin ohjeessa.

Kynsikkäiden ja tietysti myös sormikkaiden teko on aika mielenkiintoinen projekti, kuten seuraavat kuvat kertovat.

Nimitän tätä vaihetta piikkisiaksi, siilikin on aika osuva. Tässä siis tilanne, kun pikkurillin silmukat ovat omilla puikoillaan.


Pikkurilli valmis ja nimettömän kimppuun.


Nimetönkin valmis.


Keskisormi valmis, voiton puolella jo.


Kaikki sormet valmiina peukaloa lukuunottamatta. Huomatkaa, etten käytä apulankoja työn edetessä. Mielestäni on huomattavasti helpompaa kun silmukat ovat puikoilla koko ajan.

Enää siis Peukalo ja päättelemään lukuisat langat sekä viimeistelemään.


Tämän kuvittelin olevan hauska ja helppo vaihe, väärin!

Älkää siis tehkö niin kuin minä tein, ommellen  jälkikäteen vaan tehkää löytämäni oivallisen ohjeen mukaisesti, jonka löysin seuraavasta blogista (liian myöhään tietenkin).
Muutamien kokeilujen jälkeen. Yritin siis virkkuukoukulla ja hämmästyksekseni löysinkin tarpeeksi pienen virkkuukoukun  (koko 0,12) mikä meni helmen pienen pienestä reiästä läpi, muutamalla neulalla, joita ei ollut toivoakaan saada reiästä läpi, löysin keinon. Tai sanotaan, löysin tarpeeksi pienen neulan. 

Seuraava ongelma oli langan saaminen sille aivan liian pienestä neulan silmästä läpi. Päädyin siis jakamaan reumalankaa vieläkin ohuemmaksi ottamalla siitä yhden säikeen pois, jonka jälkeen suurennuslasia  apuna käyttäen (jota käytin koko helmiprojektissa) sain kuin sainkin langan neulansilmästä läpi. Tämän jälkeen helmien työhön saaminen oli suht helppoa.


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Seuraavalla kerralla lisäilen helmiä yllä olevan blogin ohjeen mukaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti