perjantai 17. lokakuuta 2014

Kynsikkäät reumalangasta, naisten koko, ohje (isommat kuin aikaisempi ohje)

Näistä tuli mielestäni enemmän keskiverto aikuisen koko, suosittelen tekemään tämän ohjeen mukaan.

Vasen kynsikäs

Luo 68 s puikoille 2,5 mm, 17 s per puikko. Neulo suljettuna neuleena mallineuletta 5 krt ja lisää samalla helmiä kuvien mukaisesti. Helmet lisätään ensimmäisen ja toisen puikon väliin mallineuleen kavennuskohdassa.

Mallineule on Dropsin ohjeesta:Helmien lisäys

Laita helmi virkkuukoukkuun. Tarvitset tätä varten koukun, mikä menee helmen reiästä sisään. Itselläni oli koukku kokoa 0,12 mm.


Ota silmukka virkkuukoukulle ja vedä se koukulla helmen läpi.


Pujota "helmisilmukka" takaisin vasemmalle puikolle ja neulo normaalisti.


Näin helppoa se on.

Kun olet neulonut mallineuleen helmineen 5 kertaa, neulo yksi kerros sileää ja kavenna seuraavalla kerroksella silmukat tasavälein 54 silmukkaan. Ensimmäisellä puikolla 13 s, toisella 14 s, kolmannella 14 s ja neljännellä 13 s. Neulo sileää kaikkiaan 20 krs. Neuleen korkeus pitsireunasta on nyt 4 cm. Kaikki tulevat mitat lasketaan tuosta pitsin lopusta.

Aloita Peukalokiila

Lisää kerroksen toiseksi viimeisen silmukan molemmin puolin 1 silmukka alla olevien kuvien mukaisesti  (näin ei tule reikiä). Tee lisäykset joka 4. kerros yhteensä 6 kertaa = 13 s peukaloa varten ja yhteensä 66 s.Kun työn korkeus on 10 cm, siirrä peukalon silmukat sekä silmukat niiden molemmin puolin (=15s) apulangalle. Luo sitten peukalon silmukoiden tilalle 3 uutta s = 54 s.


Jatka sileää kunnes työn korkeus on 14 cm pitsireunasta.
Siirrä nyt ensimmäiset 21 s apulangalle, jätä seuraavat 12 s puikoille ja siirrä viimeiset 21 s kämmenen selällä apulangalle. Tai jätä puikoille kuten minä teen (on vain helpompi selittää apulangoin).

Pikkusormi = 12 s. Luo pikkusormen ja apulankojen silmukoiden väliin 1 uusi s = 13 s. Neulo 15 kerrosta ja päättele silmukat löyhästi. Kaikkiin sormiin tehdään 15 krs.


Käsi, siirrä apulangalle olevat silmukat takaisin puikoille, poimi lisäksi käden ja pikkusormen välistä 2 s = 44 s. Neulo 2 krs sileää suljettuna neuleena. Jätä käden ja pikkusormen välistä poimitut 2 s + 6 s käden päällä ja  6 s kämmenen sisällä puikoille. Loput silmukat apulangalle 15 s käden päällä ja  15 s  kämmenen sisällä.

Nimetön = 14 s. Luo nimettömän ja apulankojen silmukoiden väliin 1 uusi s = 15 s. Neulo 15 krs ja päättele löyhästi.Keskisormi: siirrä  kummastakin apulangasta 7 s takaisin puikoille, poimi lisäksi keskisormen ja nimettömän välistä 2 s  ja luo keskisormen ja apulankojen silmukoiden väliin 1 uusi s = 17 s. Neulo 15 krs ja päättele löyhästi.


Etusormi: siirrä apulankojen jäljellä olevat 16 s puikoille. Poimi lisäksi etusormen ja keskisormen välistä 2 s = 18 s. Neulo 15 krs ja päättele löyhästi.

Peukalo: siirrä peukalokiilan silmukat puikoille ja poimi lisäksi peukalokiilan takarauta 3 s = 18 s. Neulo 15 krs ja päättele löyhästi.

Oikea kynsikäs: Neulo vasemman kynsikkään peilikuvaksi, ts. Tee lisäykset prukalokiilaa varten kerroksen 2 silmukan molemmin puolin. 

4 kommenttia:

 1. jes, teen ite näitä samantapaisia, toisinaan torille meen neulomaan / virkkaamaan ja myymäänkin omia töitä...

  VastaaPoista
 2. Näitä on kiva tehdä ja itse pidän kynsikkäistä enemmän kuin sormikkaista, pitäisikin ottaa yhdet puikoille jälleen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä ohjeesta neulo työtoverille kynsikkäitä ihanan vaaleanpunaisesta reumalangasta, lievittämään nivelkipuja nivelrikkoisista käsistä. Tästä on hyvä muokata sormia pidemmiksi.

  VastaaPoista
 4. Siis neulon, piti olla edellisessä kommentissa, joka karkasi ennen kuin korjasin sen. ;-)

  VastaaPoista